Špecializovaný blok BBA

Bachelor of Business Administration
BBA Real Estate



Druhý blok štúdia je špecializovaný a skladá sa zo štyroch vzdelávacích modulov, ktoré študent absolvuje v rámci svojej špecializácie. Výučba špecializácie je rozdelená do 2 vzdelávacích dní. Konkrétne termíny výučby si študenti volia zo širokej ponuky priamo v študentskej sekcii.

Vymenovanie špecializovaných modulov

Úvod do Real Estate

Sylabus

Tento modul je určený pre tých, ktorí to s podnikaním v oblasti nehnuteľností myslia vážne a nemajú (zatiaľ) právne vzdelanie, ukážeme vám tu potrebné základy. V žiadnom prípade však nejde len o teoretické informácie, všetko je dôsledne zamerané na realitnú prax, t. j. nadobudnuté vedomosti budete skutočne využívať v praxi. Z tohto dôvodu je súčasťou tohto modulu aj podrobný rozbor nájomnej zmluvy, t. j. vrátane jej variantov a komentárov k nej.

Kataster nehnuteľností a právne aspekty nehnuteľností

Sylabus

​Tento modul má kľúčový význam pre všetkých, ktorí obchodujú alebo chcú obchodovať s nehnuteľnosťami, či už ide o vlastníkov/spoluvlastníkov, príjemcov vlastníckych práv, investorov, developerov, realitných maklérov, správcovské agentúry, finančných a investičných poradcov, poisťovacích maklérov, geodetov, správcov a používateľov geoportálu, daňových poradcov a audítorov atď. V neposlednom rade pre starostov, poslancov zastupiteľstiev, predstaviteľov a zamestnancov verejného sektora, jednoducho pre všetkých, ktorí sú zodpovední za správu štátnych, regionálnych alebo obecných nehnuteľností. Vrcholom modulu je podrobný rozbor kráľovnej prevodnej dokumentácie – kúpnej zmluvy.

Oceňovanie nehnuteľností

Sylabus

Modul oboznamuje študentov s teóriou a všeobecnou metodikou troch základných skupín metód oceňovania – porovnávacej, výnosovej a nákladovej. Teória oceňovania je založená na princípoch a definíciách, ktoré sú zakotvené v Európskych štandardoch oceňovania a v ďalších štandardizačných dokumentoch a sú uplatniteľné na všetkých trhoch vrátane Európskej únie a USA. V druhej časti kurzu sa preberú základy praktickej aplikácie teórie oceňovania v cenovej dokumentácii a argumentácii. Súčasťou modulu bude aj prehľad a výklad základných právnych predpisov v oblasti oceňovania.

Analýza trhu s nehnuteľnosťami

Sylabus

Cieľom tohto modulu je oboznámiť študentov s metódami analýzy trhu s nehnuteľnosťami. Teoretická časť modulu zahŕňa základné princípy a faktory tohto trhu vrátane vysvetlenia potrebných pojmov a definícií. Zahŕňa tiež spôsob práce s informáciami, úvod do teórie hodnoty a ekonomickej geografie. Druhá, praktická časť sa zaoberá tým, ako analyzovať trh s pozemkami, trh so stavbami a trh s nájmom. Okrem všeobecných metód analýzy sa táto časť zameriava na špecifický trh nehnuteľností v Českej republike. Absolvent modulu by mal byť schopný samostatne vypracovať analýzu miestneho trhu s nehnuteľnosťami vrátane analýzy možného budúceho vývoja. Súčasťou modulu bude aj praktická analýza miestneho trhu s nehnuteľnosťami.